Girişimcilik Akademisi Düzenlendi | İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Girişimcilik Akademisi Düzenlendi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ)“TÜBİTAK 1601 Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programı Oluşturulması ve Yürütülmesi” kapsamında “HKÜ Girişimcilik Akademisi” eğitimleri düzenledi.

Yenilikçi iş fikirlerinin hayat geçmesine destek verecek olan “HKÜ Girişimcilik Akademisi” eğitimleri Arş. Gör. Mehmet Örfi Sönmez’in koordinatörlüğünde tamamlandı. “TÜBİTAK 1601 Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programı Oluşturulması ve Yürütülmesi” destek programı kapsamında düzenlenen “HKÜ Girişimcilik Akademisi” yenilikçilik algısını arttırırken,başarılı iş fikirlerinin erken dönemlerde hayata geçmesine yardımcı olacağı belirtildi.

Ülkemizde az sayıda üniversitenin desteklendiği program kapsamında düzenlenen “HKÜ Girişimcilik Akademisi” kapsamında; girişimcilik kültürünün yaygınlaşması, özendirilmesi ve katma değeri yüksek fikirlerin erken dönemlerde hayata geçmesinin hedeflendiği bildirildi.

Uygulama ağırlıklı eğitimlerin verildiği “HKÜ Girişimcilik Akademisi” süresince; girişimciliğin temelleri, iş modellemesi, tecrübe paylaşımı, etkili sunum, iş planı hazırlama, yaratıcı düşünme ve fikir üretimi konularında eğitimler verilerek tamamlandı. “HKÜ Girişimcilik Akademisi” programına katılarak eğitim gören katılımcıların, yenilikçi fikirleri “HKÜ Kuluçka Merkezi”nde hayat bulması için destekleneceği açıklandı.