20. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresinin Nabzi Hkü’De Atiyor | İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

İKTİSADİ, İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ

20. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresinin Nabzi Hkü’De Atiyor

20. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresinin Nabzi Hkü’De Atiyor

Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresine ilk kez ev sahipliği yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesinde "20. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi" 28-31 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Yurt dışından ve yurt içinden 45 davetli konuşmacının katıldığı kongre kapsamında 38 konferans, 32 çalışma grubu ve 4 panel düzenlenmektedir. Yurtdışından ve yurtiçinden 2000 kişinin katıldığı Kongre yoğun bir ilgiyle başladı. Kongre kapsamında öğrencilerin akademik çalışmalarını sundukları Tartışma Platformları, Sözlü Bildiriler ve Poster Bildiri sunum oturumları gerçekleştirimektedir.

20. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresinin ilk günü açılış töreniyle gerçekleştirildi. Kongre açılış konuşmalarını; HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, HKÜ Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Türkçapar, Kongre Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Itır Tarı Cömert ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Enes Koç yaptı.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Ülkemizde psikoloji adına yapılan çalışmalardan biri de hiç kuşkusuz her yıl düzenlenmekte olan “Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi”dir. Bu kongrenin en önemli işlevi; katılımcıların bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları bunun yanı sıra, aralarındaki iletişimin artması ve farklı üniversitelerden gelen psikoloji alanında uzman akademisyenlerin öğrencilerle buluşturulmasıdır. Öğrencilik sıralarından itibaren, gençlerimizin kendi mesleklerinin sorunlarıyla ilgilenmeleri; akademik hayata başlangıç yaparak bildiri sunmaları; gelecekte çok daha başarılı bilim insanlarımızın var olacağının ve bu mesleğin çok daha anlamlı icra edileceğinin de bir kanıtıdır. Bugün başlayan ve üç gün sürecek olan kongremizde; 38 konferans, 4 panel ve 33 öğrenci sunumu yapılacaktır. 45 uzman akademisyenin katıldığı kongreye yaklaşık 2000 öğrenci katılacaktır. Kongreye çeşitli üniversitelerden gelen misafirimiz olan öğrencilere bir kere daha hoş geldiniz diyor ve hepinizi sevgiyle kucaklıyor ve başarılar diliyorum” dedi.

HKÜ’nün ev sahipliği yaptığı Kongredeki akademik etkinlikler; Kongre Kültür Merkezi, Hukuk Fakültesi Amfisi, Eğitim Fakültesi Derslikleri ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu dersliklerinde gerçekleştiriliyor.